Goofies 5 februari 2011 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Els   
zondag, 13 februari 2011 14:23

De familie Claessens ruilde de zeilsport in om een weekje te gaan skiën. Het was aan Wilfried om Achiroe in goede banen naar de finish te leiden op deze Goofies.

Als er gestart zou worden tenminste, want met windvoorspelling van 30 tot 35 knopen en vooral de windstoten tot 50 knopen, zag het er niet zo goed uit.

Geen gezeur nodig volgens de wedstrijdleiding, verwijzend naar de tien geboden van de Goofen, de start van deze editie ging gewoon door. Door het afhaken van Chris en op het laatste nippertje ook Stéphane leek het voor de First 36.7, die toch wat gewicht in de reling kan gebruiken, geen gemakkelijke klus om de wedstrijd zorgeloos uit te zeilen. Wilfried besliste dus om niet te starten, ook al was dat met binnensmonds gevloek en gejammer Mond snoeren.

 

De Achiroe-ezen waren al uitgenodigd aan boord van Prince de Pétarcq. Sara, Ottelien, Els & Wilfried waren meer dan bereid om de prinsheerlijke zeilers te helpen om hun topplaats te behouden, Tim & Ivo daarentegen kozen ervoor om huiswaarts te keren.

Het nieuw samengesteld team (bemanning Prince, Général Tapioca, Achiroe en Michel Kleinjans) deed het verre van slecht. Dankzij een blitzstart  en een schitterend rak naar de eerste boei zat er verder niets op dan proberen rustig uit te zeilen. Hoewel rustig?! Met 2,5 reven in het grootzeil en een genua 4 liepen we op een gegeven moment toch 12,4 knopen over de grond. Tegen de stroom in lag de snelheid uiteraard een pak lager.

Resultaat? Als eerste gestart en als tweede gefinisht, net na Snelle Vliet. Opzet geslaagd, paaltje is binnen, want in rating hadden we meer dan een kwartier voorsprong op Snelle Vliet.

De volledige uitslag bij de Ongemeten > 10m ziet er zo uit:

1.       Prince de Pétarcq

2.       Snelle Vliet

3.       Ulysses

4.       Reise Reise

5.       Bolderik

Nu maar hopen dat de editie van maart iets windlozer is, maar ook niet te windloos.

Laatst aangepast op zondag, 13 februari 2011 14:27