Breskens Sailing Weekend 29 augustus 2010 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Katrien   
donderdag, 24 februari 2011 12:49

 

Na twee vrij rustige zomermaanden  braken er een aantal drukke zeilweken voor het Achiroe-team aan. De eerste stop werd Breskens voor Breskens Sailing Weekend. Op woensdagavond nog gauw de voorlaatste twilightrace van het seizoen in Wemeldinge meepikken en dan donderdag  naar Breskens. De vrijdag en zaterdag van Breskens Sailing Weekend werden gereserveerd voor het gemengde Achiroe team. Op beide dagen werd een tweede plek neergezet net na de NRJ Ball.

Zondag was het dan onze beurt. De voorafgaande dagen werden de weerberichten nauwlettend in de gaten gehouden. Er werd gewikt en gewogen want de voorspellingen zagen er niet rooskleurig in.

Er werd wind voorspeld, VEEL wind. De twijfel groeide nog meer toen zowel Katrien als Jill zondagmorgen ziek op het appel verschenen. Na een vader-dochtergesprek, een oppeppend briefje van Yan en de nodige keelpastilles werd er toch besloten om te starten weliswaar met mannelijke versterking. Twee van onze coaches gingen mee als verplaatsbaar gewicht.

Gezien de zware windvoorspellingen besloot het wedstrijdcomité om een “inshorerace” te laten varen, meer bepaald een baan rond de plaat. In het startgebied aangekomen bleek het CR veld uitgedund te zijn tot slechts twee deelnemers. NRJ Ball en Achiroe gingen de strijd aan om de dagprijs. Beide boten startten zeer defensief en gingen ruimschoots een dikke minuut te laat over de startlijn. Al snel werd de spi erbij gehaald en werd de strijd aangebonden met onze directe concurrent  in het eindklassement. Onze spi drop ging vlekkeloos en vervolgens ging het upwind terug richting Breskens. Jammer genoeg was het toen gedaan met de pret. De golfslag en de sterke wind zorgden ervoor dat we eerder aan het overleven dan aan het zeilen waren als vrouwenteam. Toch staat opgeven niet in onze woordenboek. Er kwam een extra vrouw bij op de grootzeiltrim en de genuatrim werd ineens door vier vrouwen gedaan. Gelukkig kwam al gauw het finishschip in zicht en konden we terug onder de bescherming van de dijk/plaat kruipen. Tijdens ons tweede rondje was de wind behoorlijk aangetrokken en er werd besloten om de spi maar in zijn zak te laten zitten. Onder grootzeil en kleine high aspect werden snelheden van 10kn en meer geklokt en daar waren we op dat moment al zeer tevreden mee.

Voor de CR- klasse werd het geen volledig tweede rondje en al gauw mochten we al kruisend richting finishlijn gaan. Groot was onze verbazing toen we zagen dat NRJ Ball vrijwel gelijktijdig met ons aan hun kruisrak begonnen. Aan de finish bedroeg hun voorsprong  minder dan 1 minuut en dit leidde tot groot gejuich bij ons aan boord. Ons eerste paaltje was binnen !! Omdat het de laatste wedstrijd van Katleen was (zij vetrok later op de week voor een aantal maanden richting Istanbul), mocht zij onze prijs gaan ophalen.

Crew van de dag :

Els (voordek), Laila (mast), Scarlett (pit), Katleen (spi), Sara (genua), Marjan (grootzeil), Katrien (stuur), Jill (tactics), Marc en Wilfried (verplaatsbaar gewicht)

Laatst aangepast op maandag, 28 februari 2011 09:23