Training 27 februari 2011 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Sara   
maandag, 28 februari 2011 09:27

Belgian Sailors Chicks : Seizoen 2, aflevering 1

Het decor: de Oosterschelde met weer een cadeautje aan wind: gemiddeld twintig knopen.

Cast of today: Marjan, Stefanie, Scarlett, Els, Kim, Sara en onze drie fantastische coaches Marc, Wilfried en Yan (Jill, Katrien en Laila: we hebben jullie gemist!)

De figuranten: Shamrock, Wild Thing

Het scenario:

De eerste aflevering van dit jaar … dat was toch weer even wennen voor iedereen om weer op het water te zijn. Het parcours voor vandaag werd twee keer een upwind/downwind. En we begonnen … met de upwind J. Die spiertjes mogen weer gaan werken bij de trimmers en als er veel wind is, dan zijn zes vrouwenarmen toch wel welkom.

We waren dus heel blij dat we de hulp kregen van Kim bij het trimmen! (en natuurlijk ook van onze coaches als ze vinden dat we toch wel even op adem mogen komen J). Tevens werd er in deze upwindse rakken ook eens getest wat het voordeel is aan hoogte en stabiliteit als je met twee reven zeilt in plaats van eentje bij veel wind. En daar werden weer wijze lessen uit geleerd. Ondertussen hadden we de Shamrock in het vizier gekregen en naar de slogan van onze coach Marc: als je alleen bent, doe je het altijd goed, dachten we: we zullen wat dichter bij hen gaan. En inderdaad zo slecht doen we het nog niet in de upwindse rakken. Dan kwam het downwindse rak eraan met de vraag van onze coaches en dames, wat gaan we doen? Genakkeren? Waarop direct het antwoord kwam: oké en we zullen eens kijken of de Shamrock ons voorbeeld volgt en ook zijn spi trekt J. Waarschijnlijk dachten ze daar aan boord: ‘wat die dames kunnen, dat moeten we ook kunnen’ en hups hun spi werd ook gehesen. Heerlijk genakkeren en weer veel geleerd; zorgen dat de snelheid in de boot blijft als je je genakker trekt, want anders als hij wind pakt … dan ga je redelijk schuin, je snapshackle van je tackline voldoende hoog plaatsen want anders kan het wel eens gebeuren dat hij open klikt als hij tegen de preekstoel aankomt en bij het binnenhalen moeten we echt wel zien dat de genakker niet achter de klemmen blijft hangen of we hebben binnenkort een gele genakker met witte bollen … en met de genakker kunnen we toch behoorlijk plat voor de wind kunnen varen. We leerden ook nog  wat anders bij aan boord. Volgens Yan moet je altijd wol aan boord hebben … wij dachten, we zijn wel vrouwen maar dat wil niet zeggen dat we altijd met een breiwerk rond lopen J, maar volgende keer zullen we dat toch mee brengen om Yan’s ‘wollen’ eens uit te proberen en om te zien of we zo onze spi hoist wat vlotter kunnen laten gaan. We zijn benieuwd … na nog een gezellige en lekkere debriefing naar huis en op naar aflevering 2 van de Belgian Sailor Chicks!!

 

Laatst aangepast op maandag, 28 februari 2011 09:38