Achiroe wordt clubkampioen WSVO 2011 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 24 september 2011 10:58

0291

Zaterdag 11 september werd Wemeldingendag georganiseerd, tezamen met het Clubkampioenschap van WSVO én het begin van de eendagse zomer van 2011.

Het zonnige weer zorgde voor een opperbest humeur bij heel het Achiroe- team. Mits wat vakantieplannen bij enkele crewleden zag het team er iets anders uit. De combinatie tussen een West-Vlaming en een paar rasechte Antwerpenaren zorgde meermaals voor grappige conversatiemisverstanden.

Na de goede resultaten van het voorbijgaande weekend was iedereen gemotiveerd om ons beste beentje voor te zetten op onze thuiswateren.

 

Aan concurrentie was er zeker geen gebrek. Met the Untouchables, Tibo, Saltwater en zovele andere potentiële overwinnaars beloofde het een stevige strijd te worden!

Om alles in goede banen te leiden, werd de start van het Clubkampioenschap 2011 een uurtje uitgesteld, om voldoende toeschouwers  op de dijk te verzamelen, die de 14 ingeschreven clubboten zouden steunen in de strijd om de wisselbeker.

Ons vertrouwde startschip, Teunis, legde zich voor anker en om klokslag

11.30 vertrokken de schepen richting het westen. Met de voorspelde Zuidenwind was het dus een bezeilde koers naar de gekende O19. Op 4 Schepen kwamen de gennakers of spinnakers aan dek. Toevallig of niet, maar ook deze 4 schepen zouden kans maken op de wisselbeker.

The Untouchables rondden de 019 als eerste gevolgd, gevolgd door Tibo en Achiroe.

In het voor de windse rak richting Zeelandbrug nam Achiroe de tweede positie over van Tibo en zette de achtervolging in op de the Untouchables.

In het kruisrak werd het uitkijken geblazen voor niet deelnemende boten.

Het mooie weer zorgde voor een toeloop van schepen en op sommige momenten leek het precies of we op de Antwerpse ring zaten. Tijdens het kruisrak volgde ook een functiewisseling aan boord. Vader en dochter op minder dan 1m van elkaar leek niet echt de beste combinatie te zijn zo dus verschoof Katrien een plekje naar voren.

Na 3.44 u zeilen werd de finishlijn voor de eerste maal gekruist door The Untouchables (X-35), maar zou de voorsprong voldoende zijn om de wisselbeker mee naar huis te nemen? De 23 mijl van de baan werd sportief bevaren door de gehele meute. Alle windrichtingen werden bevaren. Voor de wind, kruisen aan de wind en zelfs wat halve wind, eveneens gijpen, overstag gaan ... alles zat er wel in.

Helaas was de stroom de spelbreker, waardoor niet alle boten tijdig de finish bereikten.

Om 18.00 u. was het het uur van de waarheid. De wisselbeker werd door Jan Haverhoek overhandigt aan de snelste van de club en dit jaar was dit de Achiroe (First 36.7). Vader Claessens was zijn team t-shirt thuis vergeten dus de beker werd in ontvangst genomen door de twee jonkies van het team, Katrien en Frauke.

De tweede plek was voor The Untouchables (X-35) en Tibo (Franci28 OD)vervolledigde het podium.

Tot op de Long Distance race (zaterdag 8 oktober).

Marc & Katrien

Laatst aangepast op maandag, 26 september 2011 11:00