Training 15 juli 2010 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Sara   
zaterdag, 01 januari 2011 10:29

Donderdag 15 juli : een avondtraining.

Overdag leek het er op dat er misschien weer eens teveel wind zouden zijn om te trainen, maar eens in Wemeldinge, was de wind al behoorlijk afgezwakt. Misschien wel een beetje te veel J.

Het eerste wat op Yan’s trainingsplan stond, was leren roll tacken en gijpen onder genua. Aangezien onze hele crew samen behoorlijk wat minder weegt dan een gemiddelde mannelijke bemanning, gaan we leren ons gewicht zo te positioneren dat we toch een maximaal voordeel behalen om de snelheid in de boot te houden tijdens het uitvoeren van maneuvres. Met andere woorden fitness op en neer over het dek op dé juiste moment en ja, Wilfried snapt nu ook waarom knie bescherming op zo’n pinnetjes dek toch wel handig is. Maar wat blijkt … roll tacken en gijpen maakt wel degelijk een verschil en we zijn een stuk sneller.

Na het roll tacken en gijpen met de genua stond het verder trainen op het gijpen onder spi op de planning.  De ene gijp volgde de andere op en vooral Jill werd als multifunctioneel bemanningslid behoorlijk op de proef gesteld.  En als afsluiter werd er ook voor Sara nog een aantal keer zonder spiboom gegijpt (of is het gegepen? J). Gijpen onder spi gaat steeds beter en beter, alleen zouden we dit toch ook met wat meer wind eens moeten kunnen oefenen. Vooral Sara vraagt zich af of ze dan ook nog in staat is om tijdens de gijp beide spi schoten in toom te houden. En ook voor Katrien mocht er wat meer wind zijn, sturen met weinig wind is toch niet zo haar ding J.

Een geslaagde training en een heerlijke onderbreking van de werkweek! Op naar de volgende!

Laatst aangepast op zondag, 02 januari 2011 15:17