Training 25 juli 2010 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Katrien   
zaterdag, 01 januari 2011 10:45

Training 25 juli

Ook tijdens de zomermaanden wordt er stevig door getraind met de Belgian Sailor Chicks.

Op zondag 25 juli maakten we de Oosterschelde weer onveilig onder leiding van Yan. Voor 1 keer moest onze teamnaam omgevormd worden tot de “Belgian Sailor Chicks goes international”.

De Nieuw-Zeelandse Hannah, een vriendin van Yan en op bezoek in België voor een weekje, kwam ons team versterken en dat extra paar handen kwam zeker van pas. Sara en Katleen konden er niet bij zijn die dag dus Hannah nam samen met Stefanie de genua/spi trim voor haar rekening.

Normaal gezien hadden we ook Scarlett moeten missen wegens vakantieplannen, maar zoals we Scarlett kennen heeft ze haar best gedaan om hieraan een mouw te passen en wat voor één. Tim en Scarlett kwamen gewoon een weekendje naar Wemeldinge met hun boot ( Ferox) en zo hadden we meteen een leuke sparringpartner. Merci Tim en Scarlett !!

De mannen ( Marc, Wilfried, Laurent en Tim) werden gedropt op de Ferox en de vrouwen, samen met Yan namen hun vertrouwde plekje weer in op de Achiroe. Els en Laila op het voordek, Scarlett in de pit, Stefanie en Hanna op de genua/spi trim, Marjan op haar vertrouwde plekje aan het grootzeil en Katrien achter het stuurwiel.

Bij het buitenvaren zag het er niet goed uit: 3 knoopjes wind en een grijze hemel leken nu niet de perfecte trainingsomstandigheden. Vooral Katrien die absoluut geen lichtweer specialist is, werd hier wat ambetant van. Gelukkig kwam de wind er al gauw door en werd er al kruisend koers gezet naar Kats. Het was leuk om eens een echte trainingspartner te hebben en beide boten zochten dan ook constant elkaars aanwezigheid op. Met fake-tacks probeerden we de mannen meermaals op het verkeerde been te zetten wat niet altijd succesvol was en ook het lee-bowing werd ingeoefend.

De tacks volgden elkaar in een sneltempo op en al gauw bleek dat de vrouwen in een betere lichamelijke conditie verkeerden dan de mannen aan boord van de Ferox ( oké we moeten eerlijk toegeven dat wij iets meer crew aan boord hadden J). De mannen gooiden algauw de handdoek in de strijd en zetten koers naar Kats voor een lunch.

Wij kozen echter voor extra trainingsuren en bleven op het water. Na een korte lunchbreak werd de spi boven gehaald en gingen we al gijpend richting Wemeldinge. Het was duidelijk dat we meer en meer een geoliede machine worden. Els deed een prima job op het voordek en ook de tandem Stefanie en Hanna werkte zich uit de naad. Iedereen was zo geconcentreerd bezig met haar eigen taak, dat vele vrouwen vreemd opkeken toen de haveningang van Wemeldinge ineens in zicht was.

Het was echter nog veel te vroeg om naar huis te keren dus we besloten om nog een rondje te doen. Hop, al kruisend ging het terug naar Kats. Tijdens dit kruisrak had Yan een leuke oefening voor in petto en werd er met posities gewisseld. Iedereen kreeg de kans om 2 tacks zelf te sturen en te ervaren wat er juist met de boot gebeurt tijdens een overstagmanoeuvre. Bij de ene ging het al iets vlotter dan bij de andere, maar iedereen vond het super leuk om eens te doen. Onze stuurvrouw Katrien mag dus beginnen vrezen voor haar plekje !!

Juist voor Kats kozen we deze keer voor onze asymmetrische spi. Ook het gijpen met deze spi werd stevig ingeoefend en zorgde voor vele rode koppen aan boord, maar iedereen genoot zichtbaar.

Iets na 17u werd alle zeilen rustig binnen gehaald en werd er de haven van Wemeldinge binnen gevaren.

Kortom een super fijne dag op het water! Super veel geleerd en na meer dan 50 gijpen mogen we dan ook in alle eerlijkheid zeggen dat we beter en beter worden. Het vertrouwen groeit en het team geraakt meer en meer op elkaar ingespeeld.

Op naar de volgende training !

Laatst aangepast op maandag, 03 januari 2011 09:49